top of page

Samen met CH2018/IepenUP en Stichting de Vrolijkheid is een wervelend eendaags festival vol verhalen op 5 mei in Leeuwarden bedacht, gepland en geproduceerd. Op het programma stonden muziek optredens van artiesten uit heel de wereld, theatermakers, filmmakers, rappers en rebellen, kunstenaars uit AZC’s en nieuwkomers uit heel Friesland die hun verhaal kwamen delen.

programma

Landelijke artiesten, bands en kunstenaars zoals de lokale, Friese mienskip maakte deel uit van het programma.

2000 bezoekers

Meer dan 2000 bezoekers waren er aanwezig op 5 mei in de Stadsoase in Leeuwarden

vrijheidsmaaltijd

Tijdens Onderweg werd met 800 deelnemers de grootste vrijheidsmaaltijd van Nederland gevierd. De maaltijd werd ook door nieuwkomers in Leeuwarden voorbereid.

een festival om nooit meer

te vergeten

Het project is afgerond met het festival op 5 mei 2018.

In de programmering zaten o.a. Orchestre Partout, hiphop/EDM/pop dancehall-ster Rollàn, theatermakers Marjolijn van Heemstra en Zohre Norouzi over hun project Operatie Zohre, rapper en schrijver Massih Hutak die in het kader van bevrijdingsfestival een Vrijheidscollege gaf, de Band Zonder Verblijfsvergunning, dichter Ghavath Almadhoun, ud-speelster Jawa Manla, Spoken Word Koningin Babs Gons, Favela Painting, Theater IND, een doorlopend filmprogramma vanuit de Vrolijkheid, video-installaties, expositie, foodtrucks, de mensenbieb, en nog veel meer.

Bezoekers konden– samen met bijna 600 bewoners uit diverse azc’s waar de Vrolijkheid werkt – kijken, luisteren of meedoen met workshops.

 

Onderweg is een coproductie van Stichting de Vrolijkheid en Iepen UP in samenwerking met verschillende lokale partners in Leeuwarden en Friesland, zoals Jong en Ondernemend Fryslân, Meet UP cafe, Mensen bieb, Stichting het Blikspuit, Shirin & Nir, Ohm van Emma.

ONDERWEG was onderdeel van Befrijdingsfestival Fryslân 2018.

bottom of page